K


Assalammualaikum
mesti korang pelikkan kenapa entry pqah kali nie tajuk dia
satu huruf je pastu gambo Dato'K lagi kan
sebenarnya K yang pqah nak sebutkan nie tentang pertunangan sepupu 
yang baru je bertunang sabtu tadi 
and masa OTW pergi rumah bakal tunang dia tu ustaz yang mak cik pqah 
jemput untuk jadi wakil family kitorang cakap yang lelaki kalau nak kahwin mesti ada 3K 
bukan tiga ribu tapi 3K iaitu
KERETA, KERJAYA, KEBERANIAN
kenapa kereta? sebab kereta tu sekarang satu keperluan bukan satu kehendak
kalau dulu-dulu kereta tu satu kehendak, sebab dulu-dulu mana orang mampu pakai kereta
dan bila ada orang pakai kereta orang tu nak menunjuk je dekat orang kampung yang kebanyakannya
memang banyak yg pakai basikal
kereta sekarang pulak satu keperluan sebab sekarang kalau nak bawak bini pegi bersalin
takkan la nak pi kayuh basikal kalau dulu-dulu orang bersalin dekat rumah ada tuk bidan kalau sekarang
bidan terjun tu banyak la..hihihi pastu nak pergi beli barang , nak pegi jalan-jalan lagi, ade ke 
sekarang korang tengok orang bawak family dia jln-jln nak basikal dah tu anak ada tiga, dekat mana
dorang nak letak anak tu dekat tayar ke? =_="
yang kedua pulak kerjaya yakni kerjaya yang tetap bukan kerjaya yang bulan nie kerja guard,  bulan depan keje tebas rumput and blablabla
kalau korang dah ada kerja tetap boleh la nak tampung anak bini untuk makan nie tak, nak bagi family makan  kekadang parents yang tanggung 
keberanian? keberanian nie merangkumi semua aspek iaitu berani bertanggungjawab, berani melindungi 
family dan blabla. kalau nk terangkan sampai esok pun tak habis..hikhik
pqah ada tanya ayah pqah yang pak cik pqah pun dah cukup 3K nie tapi
kenapa nampak susah je pastu ayah pqah jawaplah 
"pak cik tu memang dah cukup 3K tapi dia sediri yang tambah 2B"
korang tau tak ape 2B tu
jawapan dia
-
-
-
-
-
-
-
-
BEBAN
BINI
*bini tu means dia ada 2 orang bini =D sekian

Assalammualaikum

patut la Siti Nurhaliza suka huruf K

2 comments:

♥Husna Yunus♥ said...

awat?bapak nk kahwin 2org skali gus ke?

scha saranghaeyo said...

bapak tu buat pe, pak cik faisal la doe..hikhik