tutorial rapatkan header dengan body

baru sekarang ada masa nak update blog!!ok tutorial kali nie di request oleh Amie melalui facebook..
malas nak taip panjang2 bukan korang nak baca pun kan=(
jom kita mulakan tutorial..jeng..jeng..jeng..

1)design>edit Html>tick expand widget
2)tekan Ctrl+F untuk mudahkan pencarian korang yup!!
3)cari kod nie
/* Header
kalau dah jumpa kod kat atas tu,perhati sampai juling mata korang and then korang akan nmpk kod macam di bawah nie
border: 6px solid $headerBgColor; 
sesetengah org  kod nomber px dye lain sikit jdi pandai korang la nak cari ye.
kalau dah jumpa kod tu tukarkan 6px tue kepada 0 px

contoh nya:
border: 0px solid $headerBgColor;
4)preview dulu  bru save takut2 nanti tak jadi pulak=)

kalau tak jadi silalah tinggal komen korang ye...rajin2 kan lah dirimu menaip komen..lalalala..

7 comments:

♥Husna Yunus♥ said...

nak try lah!!thanx 4 the tuto

eyra TRALALA said...

ta jd laa. adey. sobsob

yunie ;) ! said...

Tengs for the tuto .

chocolatemylife.blogspot.com said...

@eyra TRALALA cuba cari code lain yg lebih kurng cm code tu ..chaiyok.. chaiyok =D

chocolatemylife.blogspot.com said...

@yunie ;) ! welcome =D

nad said...

x ader pon =='

Nur Fajar said...

kalau body dgn sidebar camne pulak ea?mcm blog awk ni?