Tutorial scroll box

ari nie teacher pqah nak ajar cara wat scroll box, tau x ape itu scroll box?? kalau x tau tengok ckgu ajar macam mane
mula2 korang pegi dkt
1.design > add a gadget > html/javascript
2.copy coding dibawah nie
<div style="width:500px;height:300px;overflow:auto;border-width:2px;border-color:000000;border-style:solid;">
3. lepas copy coding nie bru korang tulis ape yg korang nk tlis di bawah coding nie
contohnya:
<div style="width:500px;height:300px;overflow:auto;border-width:2px;border-color:000000;border-
style:solid;">
saya merasa amat berbangga kerana dapat pergi ke korea untuk bertemu...bla..bla.bla

sye harap korang faham tuto nie sbb sye dh wat sefaham-fahamnyer untuk korang
nie contoh scroll box

lepas korang dan copy code nie , korang letak lah apa-apa benda korang nak letak dan paste dibawah code tadi . senang
ini dye scroll apa macam sudah paham ka,hahahaha tpi korang kena pndai adjust dye punye height n width ,

2 comments:

Siti Sarah Bt Mohd Saberi said...

macam mane nak cari semua bende yg cute ni bagi website kat saah pls

kAtAk H!jAu said...

na tnya , cmnex na buat scroll box kat post ?