curved body blog with shadow

hari nie pqah nak ajar korang buat curve dekat body blog yg mcm pqah punya nie


cantik tak, hehehe=D oke sekarang kita boleh mula buat tuto nie, baca bismillah dulu ek!!

design> edit html
cari code di bawah nie, untuk memudahkan pencarian korang tekan ctrl+f  serentak
#outerwrapper
dah jumpa copy code dkt bwh nie pulak

-moz-box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5);
-webkit-box-shadow: 0 0 9px rgba(0, 0, 0, .5);
-goog-ms-box-shadow: 0 0 10px #F52887
box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5)
pastekan di bwh code mula2 tadi, ada faham =D

oke sekarang cari code nie pulak
 #content-wrapper {
lepastu copy code dibwh nie and then pastekan di bwh code di atas
-webkit-box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
-moz-box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
-moz-border-radius: 2em;
-webkit-border-radius: 2em;
tekan button SAVE oke dah siap.. opppss!! jgn lupe tekan button LIKE dkt bwh nie ye =P.hehehe
 credit:apit

6 comments:

Nur Syazwani Khirizan said...

Aaa , nak tanya nih . Yang nak cari tu kan , kena cari kat Edit HTML or somewhere else ? HIHIK ^^

chocolatemylife.blogspot.com said...

@Nur Syazwani Khirizanoppss!! pqah lupa letak la...hhehehe cari dkt edit html la yang=D

Nur Syazwani Khirizan said...

Ohh , okay . Thanks :) I'll try ..

hanissakinah said...

nice tutorial.. awk sy nk sngt wat and belajar buat kotak yg boleh bergerak2 and bolh bertukr background dkt dlm entry blog.. yg awk letk code utk toturial 2.. lawa sy tngok.. tp x thu nk wat cam mne... awk fhm x mksd sy??? sy nak ckp pon tak berape nak thu sngt.. sbb bru nk brjink dgn blog.. hope bolh buat tutorial utk owng mcm sy nie.. :)

scha saranghaeyo said...

@hanissakinah oke, insyaallah sye akan buatkan

Anonymous said...

My brother recоmmendeԁ I might like
thiѕ wеbsite. He was totаlly right.
Τhis post truly madе my day. Υou cann't imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

My homepage raspberry ketone reviews gnc